Koszyk jest pusty
Szybki kontakt


509 809 942

biuro@madric.pl

Czynne 24h/7 dni

Bandi PROFESSIONAL LINE EXFOLIATING CREAM WITH MANDELIC ACID & PHA Krem z kwasem migdałowym i polihydroksykwasami (HX03)

Na stanie: Bardzo dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Numer katalogowy: HX03

Waga: 0.2 kg

Wymiar: 50 ml

Producent: Bandi

69.00
65.00
dodaj do schowka

Opis produktu Bandi PROFESSIONAL LINE EXFOLIATING CREAM WITH MANDELIC ACID & PHA Krem z kwasem migdałowym i polihydroksykwasami (HX03)

BANDI PROFESSIONAL LINE EXFOLIATING CREAM WITH MANDELIC ACID & PHA
KREM Z KWASEM MIGDAŁOWYM I POLIHYDROKWASAMI

 

Bandi Professional Line Exfoliating Cream With Mandelic Acid & PHA to nawilżający krem o działaniu złuszczająco – biostymulującym. Odpowiedni do każdego typu  cery, również wrażliwej. Bandi Professional Line Exfoliating Cream With Mandelic Acid & PHA delikatnie usuwa nagromadzone, martwe komórki warstwy rogowej, oczyszcza i zwęża rozszerzone pory oraz ogranicza błyszczenie skóry. Bandi Professional Line Exfoliating Cream With Mandelic Acid & PHA wygładza zmarszczki, głęboko nawilża oraz intensyfikuje syntezę kolagenu, elastyny i glikozaminoglikanów. Wyraźnie zmniejsza objawy fotostarzenia skóry oraz przebarwienia pigmentacyjne. Bandi Professional Line Exfoliating Cream With Mandelic Acid & PHA zapewnia skórze gładkość, miękkość oraz świetlisty i wyrównany koloryt. Najlepsze efekty przynosi stosowanie kremów z kwasami przez minimum 3 miesiące dwa razy w roku.

  

 

SKŁADNIKI AKTYWNE

  • KWAS MIGDAŁOWY - należy do grupy kwasów alfa-hydroksylowych (AHA) charakteryzujących się silnym działaniem złuszczającym, antybakteryjnym i przeciwstarzeniowym. W naturze kwas ten występuje w gorzkich migdałach (Amygdalus Communis var Amara), z których to otrzymuje się kwas migdałowy stosowany zarówno w kosmetyce, jak i farmacji. Spośród wszystkich kwasów z grupy AHA, kwas migdałowy wyróżnia się silnym działaniem antybakteryjnym i odkażającym. Działa przeciwko szczepom bakterii z rodzaju Staphylococcus aureus, Bacillus proteus, Escherichia coli, Aerobacter aerogenes. Masa cząsteczkowa kwasu migdałowego jest większa w porównaniu z popularnym w grupie kwasów AHA - kwasem glikolowym, dzięki temu kwas migdałowy działa łagodniej i bezpieczniej w zastosowaniu zewnętrznym na skórę. Najsilniej z wszystkich kwasów AHA stymuluje produkcję kwasu hialuronowego w skórze.

    Kwas migdałowy jest kwasem o podwójnym kierunku działania. Z jednej strony zgodnie z typowymi właściwościami kwasów AHA, reguluje odnowę komórkową, złuszczając wierzchnie warstwy naskórka, tym samym poprawia strukturę i koloryt skóry oraz działa przeciwzmarszczkowo, z drugiej strony wykazuje silne działanie antybakteryjne, dzięki temu łagodzi stany zapalne skóry, goi wypryski i zmiany trądzikowe. Dzięki większej wielkości cząsteczek oraz działaniu łagodzącemu, kwas migdałowy jest lepiej tolerowany, nawet przez wrażliwe cery naczynkowe, w porównaniu z kwasem glikolowym - nie powoduje podrażnienia, zaczerwienienia, silnego łuszczenia skóry oraz przebarwień pozapalnych. Z tego powodu peelingi kwasem migdałowym są polecane przez cały rok, również latem, jednak to nie oznacza, że podczas stosowania produktów z kwasem migdałowym ochrona przeciwsłoneczna nie jest wymagana. Podobnie jak w przypadku wszystkich innych produktów z kwasami AHA, podczas kuracji kwasem migdałowym nie należy korzystać z solarium i opalać się na słońcu. Obowiązkowe jest stosowanie stabilnych filtrów z wysokim poziomem protekcji SPF 30.

  • KWAS LAKTOBIONOWY - charakteryzuje się silnymi właściwościami anty oksydacyjnymi. Hamuje działanie enzymów przestrzeni zewnątrzkomórkowej naskórka tzw. metaloproteinaz, przez co zapobiega tworzeniu się zmarszczek, teleangiektazji, zwiotczeniu skóry. Poprzez pobudzenie syntezy kolagenu, wzmacnia mechanizmy naprawcze, stanowi ochronę przed skutkami działania promieni UV. Ma unikalną właściwość wiązania wody i tworzenia na powierzchni skóry żelowego "filmu", który powoduje, że skóra staje się gładka i miękka, co wzmacnia ochronną barierę naskórkową. Podobnie jak inne hydroksykwasy ma właściwości złuszczające (może mieć zastosowanie w leczeniu rybiej łuski blaszkowatej).

    Kwas laktobionowy pozbawiony jest właściwości drażniących, może więc być stosowany do pielęgnacji skóry wrażliwej i suchej oraz zmienionej chorobowo (np. egzema). Jest polihydroksykwasem nowej generacji, który zbudowany jest z kwasu glukonowego połączonego z cukrem - galaktozą. Ze względu na swoją budowę związek ten łączy w sobie jednocześnie właściwości alfahydroksykwasów z unikalnymi właściwościami zależnymi od galaktozy, takimi jak np. przyspieszenie procesu gojenia się ran. Stosowany miejscowo wzmacnia czynność bariery naskórkowej, wspomaga proces odnowy komórkowej, nawilża naskórek, powoduje złuszczanie powierzchownych warstw komórek warstwy rogowej. Podobnie jak inne hydroksykwasy stymuluje fibroblasty do produkcji włókien kolagenowych, elastycznych i wpływa na produkcję glikozoaminoglikanów w skórze właściwej. Ponadto dzięki właściwościom anty oksydacyjnym zmniejsza uszkodzenia tkanek spowodowane działaniem rodników tlenowych. 

    Klinicznie kwas laktobionowy znalazł zastosowanie w pielęgnacji zniszczonej słońcem skóry, w zapobieganiu starzenia się skóry, a także w pielęgnacji pozabiegowej np. po peelingach czy laseroterapii. W ostatnich latach wykazano korzystne działanie kwasu laktobionowego w leczeniu niektórych zapalnych chorób skóry takich jak wyprysk, trądzik różowaty, łój otokowe zapalenie skóry, zaburzenia naczyniowe. Badania skóry techniką mikroskopii konfokalnej wykazały znaczną redukcję liczby teleangiektazji po leczeniu, a także zmniejszenie ich światła, oraz odbudowę prawidłowej architektury układu mikro krążenia skóry. Wyniki pilotowych badań wskazują na korzystny wpływ kwasu laktobionowego na zaburzenia naczyniowe o typie teleangiektazji i regulację mikrokrążenia w układzie naczyniowym skóry.

  • GLUKONOLAKTON - polihydroksykwas (PHA). Powstaje naturalnie w procesie fermentacji ziarna kukurydzy lub utleniania glukozy. Komórki młodej skóry syntezują kwas glukonowy i glukonolakton z glukozy, gdzie wzmacnia mechanizmy obronne, przeciwzapalne i regeneracyjne skóry. Zwiększa funkcje wartwy rogowej jako bariery, powoduje wzrost nawilżenia i przyspiesza regenerację komórkową. Stosowany w kosmetykach wykazuje również delikatne właściwości złuszczające. Nie posiada właściwości drażniących, dzięki czemu może być stosowany na skórę bardzo wrażliwą (powieki, czerwień wargowa). 

SKŁADNIKI INCI: Aqua/Water, Propylene Glycol, Cyclomethicone, Mandelic Acid, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Stearate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Cyclopentasiloxane, Sodium Hydroxide, Gluconolactone, Dimethicone, Lactobionic Acid, Ceteareth-20, PEG-100 Stearate, Dimethicone Crosspolymer, Disodium EDTA, Cyclohexasiloxane, Parfum/Fragrance, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, D-Limonene, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool.

 

 

SPOSÓB UŻYCIA: Nanosimy Bandi Professional Line Exfoliating Cream With Mandelic Acid & PHA na noc na oczyszczoną skórę twarzy, omijając okolice oczu.

Masz pytania?

:
:
:
:

Opinie

Ocena:

Poleć produkt

:
:
:

Błąd?

:
:
:

Osoby, które kupiły produkt Bandi PROFESSIONAL LINE EXFOLIATING CREAM WITH MANDELIC ACID & PHA Krem z kwasem migdałowym i polihydroksykwasami (HX03) kupiły także