Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty

ALINESS (zioła i pozostałe produkty)

  • EcoBlik AMBROZJA Ukojenie dla gardła - herbatka ziołowa EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, doskonały sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku oraz wyrazisty charakter czarnego bzu, cząbru i owoców jarzębiny. Polecana do popijania zarówno na co dzień, jak i od święta.

     

    70 g.

  • EcoBlik ASSAM Herbata czarna liściasta EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Czarna herbata Assam pochodzi z północno-wschodnich Indii, a dokładniej z prowincji o tej samej nazwie. Ten słoneczny indyjski region słynie z produkcji wybornych herbacianych mieszanek i jest pod tym względem jednym z największych na świecie. Herbata Assam charakteryzuje się bardzo wysoką jakością. Ma niezwykły aromat i bogaty, łatwo rozpoznawalny smak. W jej smaku wyczuwa się przyjemną cierpkość i intensywność. Te cechy zawdzięcza dużemu stężeniu związków roślinnych - garbnikom. Warto więc skosztować Assam i delektować się jej bogatymi nutami smakowymi. Herbata ma przyjemny aromat i ze względu na swoją czystą, bordową barwę pięknie prezentuje się w filiżance. Dzięki wyrazistemu smakowi, skutecznie pobudza i dodaje energii – stąd szczególnie polecana jest o poranku. To idealna herbata na rozpoczęcie udanego dnia i wspaniała propozycja dla miłośników herbaty, którzy lubią wyraziste nuty smakowe. Doskonale smakuje również z mlekiem i brązowym cukrem. 

     

    130 g.

  • EcoBlik BANCHA Herbata zielona liściasta EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Herbata Bancha to klasyka wśród japońskich zielonych herbat, pozyskiwana jest z tych samych obszarów i krzewów co Sencha. Do jej produkcji wykorzystuje się jednak listki zerwane z niższych pędów lub zebrane w sezonie letnim oraz jesiennym. Herbata Bancha pozwoli każdemu na dobre rozsmakować się w zielonej herbacie. Charakteryzuje się delikatną słodyczą, tworzy idealne tło dla trawiastych, ziołowych akcentów. Zielonożółty napar osnuty jest orzeźwiającym roślinnym aromatem. Powszechnie uznawana jest za doskonałą herbacianą propozycję na co dzień, stanowi wspaniałe dopełnienie codziennych posiłków. Podawana na zimno ujawni z kolei swój orzeźwiający charakter. Warto spróbować jej również z dodatkiem miodu, mięty lub imbiru.

     

    100 g.

  • EcoBlik BEZ CZARNY KWIAT Herbatka ziołowa (Sambucus Nigra L.) EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie oraz w Polsce roślina. Jest popularną rośliną stosowaną w celach leczniczych od wieków.  W medycynie ludowej bez czarny wykorzystywany był do leczenia oparzeń, napotnie, moczopędnie, przeciwgorączkowo, przeciwbólowo, odtruwająco, jego kwiaty do pobudzenia laktacji u kobiet w ciąży. Bez czarny wspomaga pocenie się przy gorączce, wspiera układ odpornościowy, pomaga łagodzić kaszel i objawy przeziębienia a takze przyczynia się do poprawy krążenia krwi.

     

    50 g.

  • EcoBlik BODZISZEK Herbatka ziołowa (Geranium Robertianum) EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Bodziszek to niezwykle rozpowszechniona roślina. Występuje w Azji, Afryce Północnej i Europie, w tym w Polsce. Ma nie tylko szeroki zasięg występowania, ale także liczne odmiany. Przyjmuje się, że jest ich kilkaset, a niektóre z nich uprawia się dla walorów ozdobnych. Zbiorów zioła dokonujemy latem. Pomaga w utrzymaniu dobrych stosunków seksualnych.

     

    50 g.

  • EcoBlik DERJEELING Herbata czarna liściasta EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Herbata Darjeeling pochodzi z Indii, a dokładniej z prowincji o tej samej nazwie. Ten górzysty region słynie ze swoich malowniczych krajobrazów i bardzo dobrych warunków dla ekologicznej uprawy herbaty. Okres zrywania liści, pąków oraz kwiatów dla Darjeeling przypada pomiędzy marcem a miesiącami jesiennymi. Darjeeling niekiedy nazywana jest szampanem wśród herbat – ze względu na swoje ekskluzywne pochodzenie oraz delikatnie wyczuwalną winną woń muszkatołowca korzennego. W zależności od okresu zbiorów, mogą pojawić się także słodkie, a czasem nawet owocowe nuty. Biorąc pod uwagę inne odmiany czarnych herbat, tę wyróżnia delikatność i mniejsza cierpkość.

     

    110 g.

  • EcoBlik DZIURAWIEC Herbatka ziołowa (Hypericum Perforatum) EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich oraz europejskich. W Polsce jest pospolita, rośnie przeważnie w miejscach dobrze nasłonecznionych. Dziurawiec zbieramy na początku kwietnia. Jego nazwa pochodzi od pęcherzyków z olejkami eterycznymi, które przypominają dziurki, kiedy spojrzy się na nie pod światło. Jednak dziurawiec znany jest także jako ziele świętojańskie lub Dzwonki Panny Marii. Dziurawiec zwyczajny wspiera trawienie, przyczynia się do funkcjonowania przewodu pokarmowego, pomaga w normalnej produkcji żółci i zwiększa przepływ żółci a także przyczynia się do równowagi emocjonalnej i ogólnego samopoczucia. Przyczynia się również do optymalnego relaksu. 

     

    100 g.

  • EcoBlik GŁÓG OWOC Herbatka ziołowa (Crataegus Monogyna Jacq.) EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu zachwyca wyglądem oraz zapachem swoich białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej oraz każdego miłośnika ziołolecznictwa jest bardzo doceniany. Pięknie wygląda, zarówno kiedy kwitnie, jak i jesienią, a do tego daje szereg korzyści dla naszego zdrowia i samopoczucia. Wspiera niemal cały organizm, a także poprawia urodę. Niegdyś symbol miłości i zdrowia, teraz nieco zapomniany, głóg znów powinien wrócić na nasze stoły, ponieważ wpływa na pracę jednego z najważniejszych organów naszego organizmu – serca. Głóg jednoszyjkowy wspiera układ krążenia, odpręża i doskonale uspokaja.

     

    100 g.

  • EcoBlik GUNPOWDER Herbata zielona liściasta EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Herbata Gunpowder pochodzi z Chin, a dokładnie z prowincji Zhejiang i jest znana i ceniona w tamtejszych rejonach już od VII wieku, czyli od panowania dynastii Tang. W herbacianej klasyfikacji chińskiej zalicza się ją do rodzaju perłowych, a to ze względu na wyjątkowy kształt – listki zwinięte są w małe kuleczki o nieregularnym kształcie. Z tego też powodu Europejczycy nazwali ją Gunpowder, co oznacza proch strzelniczy. Liście herbaty charakteryzują się ciemnym kolorem o srebrzystym bądź szarym odcieniu. Spośród wielu gatunków zielonej herbaty, to właśnie Gunpowder jest jedną z mocniejszych i bardziej intensywnych w smaku. Jej miłośnikami są osoby, które cenią sobie wyrazistość oraz cierpki, lekko gorzkawy posmak.

     

    110 g.

1 2 3 4 5 6
1 2